Asiantuntijapalveluja kaikkien liikkujien tarpeisiin

Liikuntalääketieteen keskuksissa työskentelee terveydenhuollon ammattilaisia, joiden puoleen voit kääntyä liikuntaan liittyvissä kysymyksissä. Keskuksista saat monipuoliset ennaltaehkäisevät palvelut sekä palveluita sairauden, rasitusvamman tai tapaturman kohdatessa. Palvelumme on tarkoitettu kaikentasoisille ja -ikäisille liikkujille. 

Liikuntalääketieteen erikoislääkärien vastaanotto

Liikuntalääketieteen erikoislääkäreidemme sekä erikoistuvien lääkäreidemme osaamisalaa ovat muun muassa:

  • Akuuttien ja rasitusperäisten tuki- ja liikuntaelimistön vammojen tutkiminen ja hoito
  • Rasitukseen liittyvien hengitys- ja verenkiertoelimistön ongelmien kuten astman, ylikuormitustilan ja rasitukseen liittyvien rytmihäiriöiden tutkiminen ja hoito. Näitä tukevat tarvittavat testaus- ja laboratoriopalvelut
  • Ennaltaehkäisevät palvelut, kuten terveystarkastuksien tekeminen niin liikunta aloittelevan liikuntaturvallisuuden  arvioimiseksi kuin huippu-urheilijan työterveyshuollon toteuttamiseksi

Voit hakeutua lääkärin vastaanotolle oman alueesi liikuntalääketieteen keskukseen.

Valtakunnallinen virtuaalivastaanotto on  avattu. Voit varata ajan lääkärin vastaanotolle asuinpaikasta riippumatta. Katso ajanvaraustiedot kohdasta Etävastaanotto.

Tapaamista vaativassa asiassa urheilija ohjataan vastaanotolle keskuksiin tai muille palveluntarjoajille. Etäkäynnit ja reseptien uusinnat kirjataan ja laskutetaan normaalin käytännön mukaisesti.

Kliiniset testit

Lääkärien valvonnassa toteutetaan muun muassa rasitusastmatutkimuksia, kliinisiä rasituskokeita sekä spiroergometriatutkimuksia. Näillä tutkimuksilla voidaan luotettavasti tutkia keuhkojen ja sydämen toimintaa, ja näitä tutkimuksia käytetään muun muassa astman, sydämen rytmihäiriöiden ja sepelvaltimotaudin sekä ylikuormitustilan tutkimiseen ja hoidon suunnitteluun.

Kliinisten testien lisäksi tarjotaan erilaisia terveyttä edistäviä ja tuloksellista harjoittelua tukevia sekä akuuteissa tilanteissa tarvittavia diagnostisia laboratoriopalveluita.

Laillistetun ravitsemusterapeutin palvelut

Ravitsemusterapeutilta  saa ajantasaista, tutkittua ja luotettavaa ravitsemusohjausta. Palvelut soveltuvat kaikille kuntoilijoille ja tavoitteellisesti harjoitteleville. Ravitsemusta tarkastellaan erityisesti liikunnan ja harjoittelun vaatimusten näkökulmasta.

Vastaanotolla selvitetään muun muassa ravintoaineiden saannin riittävyys erilaisissa tilanteissa sekä ohjataan yksilöllisesti ja käytännönläheisesti tarvittaviin muutoksiin. Ravitsemusterapeutti auttaa myös syömiskäyttäytymisen haasteissa. Ravitsemusasiantuntijat pitävät myös koulutuksia muun muassa urheiluseuroille ja valmentajille.

Fysioterapiapalvelut

Keskusten fysioterapeutit tarjoavat asiantuntevaa ja yksilöllistä ohjausta liikuntaan liittyvien vammojen ehkäisyssä ja hoidossa. Fysioterapeuttien palvelut sopivat kaiken ikäisille liikuntaharrastusta aloittaville, kuntoilijoille sekä huippu-urheilijoille.

Tutustu keskusten palvelutarjontaan keskusten omilla sivuilla ja varaa aikasi asiantuntijan vastaanotolle!