ODL Liikuntaklinikan uutiskirje, marraskuu 2019

Julkaistu

Itselle tai läheiselle kunnon joululahja ODL Liikuntaklinikalta!

SMART-kuntokatsastus 119 € (norm. 147 €)

Monipuolinen testipaketti, joka sopii kaikille iästä ja kuntotasosta riippumatta.

Harjotustasotesti 109 € (norm. 126 €)

Suosituin kestävyyskuntotesti, jossa saa kuntotulosten lisäksi tarkat sykerajat kestävyysharjoittelun tueksi. Lue lisää.

Maksimivoimatestaus 65 € (norm. 74 €)

Kattava testaus koko kehon voimantuottoon. Tulosten avulla löydetään voimantuoton epätasapainot ja kehitettävät lihasryhmät.

Lihastasapainokartoitus  + harjoitusohjeet 79 € (norm. 95 €)

Lihastasapainokartoitus on fysioterapeutin tekemä yksilöllinen tutkimus, missä arvioidaan nivelten liikkuvuuksia, lihaskireyksiä, kehonhallintaan sekä -kuormittumista ja ryhtiä.

Hyödynnä tarjoukset odl.fi/kauppa tai asiakaspalvelusta 08 313 2154.

Tarjoukset voimassa joulukuun loppuun asti.

NOVA2-hanke etsii liikuntakavereita nuorille

NOVA2-hanke etsii vapaaehtoisia liikuntakavereita 15–29-vuotiaille nuorille, jotka liikkuvat vähän tai kaipaavat kaveria liikkumiseen. Liikuntakaveri tukee nuorta liikunnan harrastamisessa esimerkiksi lähtemällä juttuseuraksi kävelylle tai mukaan kokeilemaan uutta lajia.

Ensimmäinen koulutus järjestetään tiistaina 10.12.2019 Oulussa. Lue lisää hankkeen verkkosivuilta!

Vähän liikkuvat nuoret liikkeelle pelin avulla

ODL Liikuntaklinikan tutkija Riitta Pykyn väitöstutkimuksen mukaan nuorten kanssa yhdessä suunniteltu pelinkaltainen hyvinvointipalvelu aktivoi liikkeelle erityisesti niitä nuoria miehiä, jotka liikkuvat vähän ja kokevat hyvinvointinsa huonoksi. Nuorten miesten liikkumiseen ja paikallaanoloon liittyy monia yksilöllisiä sekä perheeseen ja ympäristöön liittyviä tekijöitä, jotka tulee ottaa huomioon ohjauksessa. Oulun yliopistossa ja ODL Liikuntaklinikalla toteutetussa väitöstutkimuksessa oli mukana yli 2 500 Oulun alueella kutsuntoihin osallistunutta nuorta miestä.

Liikuntatieteiden maisteri, insinööri (AMK) Riitta Pyky väittelee torstaina 5.12.2019. Liikuntalääketieteen alaan kuuluvan väitöskirjan otsikko on: Physical activity and sedentary behaviour in young men. The determinants and effectiveness of a tailored, mobile, gamified intervention (Nuorten miesten fyysinen aktiivisuus ja paikallaanolo. Taustatekijät ja räätälöidyn, pelillistetyn ja mobiilin intervention vaikuttavuus). Vastaväittäjänä toimii professori Mirja Hirvensalo Jyväskylän yliopistosta ja kustoksensa professori Raija Korpelainen Oulun yliopistosta. Väitöstilaisuus alkaa ODL Hyvinvointikeskuksen Wegeliussalissa (Albertinkatu 16) klo 12. Tervetuloa kuuntelemaan väitöstä!

Liikuntalääketiede Suomi -www-sivut on avattu!

ODL Liikuntaklinikka on osa on kuuden liikuntalääketieteen keskuksen muodostamaa koko valtakunnan kattavaa Liikuntalääketiede Suomi  -asiantuntijaverkostoa, joka tutkii ja edistää urheilijoiden, aktiiviliikkujien sekä koko väestön terveyttä ja hyvinvointia.

Keskukset

  • tekevät vaikuttavaa ja kansainvälisesti arvostettua tutkimusta yksilön ja väestön fyysisen aktiivisuuden ja terveyden edistämiseksi sekä menestyksekkään kilpa- ja huippu-urheilun tukemiseksi. Tutkimus tuottaa uusia menetelmiä ja työkaluja terveydenhuollon ja liikunnan ammattilaisille sekä tietoa päätöksenteon tueksi
  • toteuttavat monipuolisia kehittämis- ja kokeiluhankkeita, joiden tavoitteena on viedä tutkittua tietoa käytännön toimintamalleiksi sekä kehittää uusia menetelmiä ja työkaluja toimijoiden käyttöön.
  • järjestävät valtakunnallisia ja alueellisia alan ammatillisia lisä- ja täydennyskoulutuksia sekä alan tieteellisiä seminaareja ja kongresseja yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa. Lisäksi keskukset toteuttavat alueillaan maksuttomia yleisötapahtumia ja luentoja.
  • ovat moniammatillisia osaamiskeskuksia, joissa toimii liikunta- ja urheilulääketieteen, liikuntatieteiden, fysioterapian, ravitsemustieteen ja psykologian asiantuntijoita.
  • tarjoavat palveluita kaikenikäisille liikuntaa aloittelevista huippu-urheilijoihin
  • Liikuntalääketieteen erikoislääkäripalvelut liikuntaa harkitseville, kuntoilijoille, aktiiviliikkujille sekä kilpa- ja huippu-urheilijoille
  • Erilaiset asiantuntijapalvelut, kuten fyysisen suorituskyvyn mittaaminen, liikunta- ja ravitsemusneuvonta sekä terveyden edistäminen
  • Terveydenhuollon, terveyden edistämisen ja valmennuksen tukitoimien asiantuntijapalveluja

ODL Liikuntaklinikka on maamme pohjoisin Liikuntalääketieteen keskus, ja meiltä saat kaikki liikuntalääketieteen asiantuntijapalvelut saman katon alta.

Tutustu keskusten toimintaan www.liikuntalaaketiede.fi