ODL Liikuntaklinikan joulukuun uutiskirje

Julkaistu

Liikuntaklinikka on suljettuna 21.12.2019 – 1.1.2020 välisen ajan. Palvelemme asiakkaitamme verkkokaupassa, josta voi ostaa palveluita sekä itselle että lahjaksi. Myös sähköinen ajanvaraus on käytössäsi. 

ODL Liikuntaklinikan tontut toivottavat rentouttavaa joulunaikaa ja aktiivista uutta vuotta 2020!

Väitösuutisia Liikuntaklinikalta: Vähän liikkuvat nuoret liikkeelle pelin avulla

Tutkijamme Riitta Pyky väitteli 5.12. MOPO-tutkimuksesta. Väitöstutkimuksen mukaan nuorten kanssa yhdessä suunniteltu pelinkaltainen hyvinvointipalvelu aktivoi liikkeelle erityisesti niitä kutsuntaikäisiä miehiä, jotka liikkuvat vähän ja kokevat hyvinvointinsa huonoksi. Nuorten miesten liikkumiseen ja paikallaanoloon liittyy monia yksilöllisiä sekä perheeseen ja ympäristöön liittyviä tekijöitä, jotka tulee ottaa huomioon ohjauksessa.

Oulun yliopistossa ja ODL Liikuntaklinikalla toteutetussa väitöstutkimuksessa oli mukana yli 2 500 Oulun alueella kutsuntoihin osallistunutta nuorta miestä. Vastaväittäjänä toimi Mirja Hirvensalo Jyväskylän yliopistosta ja kustoksena Raija Korpelainen ODL Liikuntaklinikalta ja Oulun yliopistosta. Väitöskirja löytyy pdf-versiona täältä: http://jultika.oulu.fi/Record/isbn978-952-62-2456-5.